Ομοιοπαθητικά φάρμακα/Φυσικό φαρμακείο

Φαρμακείο - Φάρμακα

Φυσικό φαρμακείο

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι φυσικά σκευάσματα, με βάση το νερό και απειροελάχιστη πρωταρχική ενεργή ουσία από φυτά, όστρακα, μέταλλα και άλλα στοιχεία της φύσης.

Μέσω μιας φυσικής διαδικασίας αραίωσης και κρούσης αποκτούν ένα ενεργειακό αποτύπωμα που τα καθιστά ικανά να δράσουν σε όλον τον οργανισμό.

Η ομοιοπαθητική συνταγογράφηση βασίζεται στην συνεκτίμηση πολλών παραμέτρων, γι’ αυτό και το φάρμακο που λαμβάνουν δύο ασθενείς για την ίδια νόσο μπορεί να είναι διαφορετικό.

Δεν έχουν χημικές παρενέργειες και αντενδείξεις, και δεν έχουν αλληλεπιδράσεις με τα συμβατικά φάρμακα. Όπου κριθεί απαραίτητο χορηγούνται συμπληρωματικά με τα φάρμακα της κλασικής Ιατρικής.

Πώς λαμβάνονται τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα λαμβάνονται συνήθως το πρωί με άδειο στομάχι, 10 λεπτά προ του φαγητού, με λίγο νερό.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα διατίθενται συνήθως σε κάψουλες και pills (granules).
Οι κάψουλες περιέχουν μικροσφαιρίδια (globules) ή σκόνη. Αυτά έχουν διαβραχεί με το ομοιοπαθητικό φάρμακο το οποίο ακολούθως έχει εξατμιστεί ώστε το περιεχόμενο να είναι ξηρό. Οι κάψουλες μπορούν είτε να καταποθούν με λίγο νερό ή να μασηθούν ώστε το περιεχόμενο να ελευθερωθεί στο στόμα ή μπορούν να ανοιχθούν στο στόμα.
Τα pills (σφαιρίδια, μπιλάκια) είναι σφαιρίδια σακχάρου, τα οποία έχουν διαβραχεί με ομοιοπαθητικό φάρμακο. Τα pills μπορούν είτε να ληφθούν σαν καραμέλες ή να καταποθούν με νερό.

Πόσο γρήγορα δρα το ομοιοπαθητικό φάρμακο;

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο που θα πάρετε θα ενεργοποιήσει τον οργανισμό και θα γίνουν διεργασίες εσωτερικές προς την ίαση. Ο κάθε οργανισμός χρειάζεται διαφορετικό χρόνο ανάλογα με τις δυνατότητές του και το βαθμό εξέλιξης της παθολογίας του. Ένα οξύ περιστατικό όπως πυρετός, βήχας, αμυγδαλίτιδα, γαστρεντερίτιδα, ουρολοίμωξη κ.α. θα ιαθεί άμεσα, σε εύλογο χρονικό διάστημα. Μία χρόνια κατάσταση όπως άγχος, κατάθλιψη, έλκος, ακμή, συχνές ημικρανίες, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις, ορμονολογικές παθήσεις κ.α. θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο, πάντα ανάλογα με την ένταση και τη χρονιότητά τους, καθώς και με το γενικό επίπεδο υγείας του οργανισμού.

Μία πιθανή έξαρση των συμπτωμάτων κατά την αρχή της θεραπείας αξιολογείται θετικά και οφείλεται στην αρχική αντίδραση του οργανισμού καθώς του δίνεται το έναυσμα για να ξεκινήσει την ανασυγκρότησή του και τη θεραπευτική διαδικασία. Η έξαρση αυτή δεν είναι ποτέ επικίνδυνη για την υγεία και είναι παροδική (π.χ. έξαρση του τοπικού κνησμού για μια μέρα). Ο ομοιοπαθητικός ιατρός θα ελέγχει την εξέλιξη της θεραπείας και θα σας συμβουλεύσει. Μετά τον πρώτο κύκλο αγωγής ακολουθεί μία δεύτερη συνεδρία, στη οποία και αποφασίζεται η πορεία της θεραπείας.

⟵ πίσω
Φαρμακείο - Χάπια