Ομοιοπαθητική

Ομοιπαθητική

Τι είναι η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική είναι ένα θεραπευτικό σύστημα το οποίο στηρίζεται στο νόμο των ομοίων, ο οποίος διατυπώθηκε ήδη από την Ιπποκράτη με τη ρήση ομοία ομοίοις εισίν ιάματα, τα όμοια δηλαδή θεραπεύονται από τα όμοια. Η Ομοιοπαθητική έχει ως στόχο την ενίσχυση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού για την καταπολέμηση οξέων και χρόνιων νόσων.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιατί να κάνω ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική θεραπεία είναι ένα ολιστικό, εναλλακτικό σύστημα το οποίο δρα θεραπευτικά σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού και στοχεύει στη μόνιμη ίαση και όχι στην απλή ανακούφιση ή καταστολή των συμπτωμάτων. Στοχεύει στη υγεία, δηλαδή την ελευθερία από τον πόνο ή από οποιοδήποτε σύμπτωμα που δεσμεύει το σώμα ή το ψυχοδιανοητικό και συναισθηματικό πεδίο του ανθρώπου.

Διαβάστε Περισσότερα

Πώς είναι η επίσκεψη στον ομοιοπαθητικό ιατρό;

Η πρώτη επίσκεψη διαρκεί συνήθως μία ή μιάμιση ώρα και είναι σχεδόν αποκλειστικά λεκτική υπό τύπου συνέντευξης. Ο ιατρός αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε κλινική εξέταση όπως επισκόπηση ή ακρόαση με στηθοσκόπιο και θα δει εργαστηριακές εξετάσεις. Η επικέντρωση όμως θα γίνει η πλήρης και αναλυτική περιγραφή των συμπτωμάτων από τον ασθενή όπως αυτά εκφράζονται στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Διαβάστε Περισσότερα

Oμοιοπαθητικά φάρμακα

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι φυσικά σκευάσματα, με βάση το νερό και απειροελάχιστη πρωταρχική ενεργή ουσία από φυτά, όστρακα, μέταλλα και άλλα στοιχεία της φύσης. Μέσω μιας φυσικής διαδικασίας αραίωσης και κρούσης αποκτούν ένα ενεργειακό αποτύπωμα που τα καθιστά ικανά να δράσουν σε όλον τον οργανισμό. Η ομοιοπαθητική συνταγογράφηση βασίζεται στην συνεκτίμηση πολλών παραμέτρων, γι’αυτό και το φάρμακο που λαμβάνουν δύο ασθενείς για την ίδια νόσο μπορεί να είναι διαφορετικό.

Δεν έχουν χημικές παρενέργειες και αντενδείξεις, και δεν έχουν αλληλεπιδράσεις με τα συμβατικά φάρμακα. Όπου κριθεί απαραίτητο χορηγούνται συμπληρωματικά με τα φάρμακα της κλασικής Ιατρικής.

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζει η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική έχει τη δυνατότητα να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παθολογιών. Το αν μπορεί η ομοιοπαθητική να βοηθήσει σε μία περίπτωση και έκβαση της θεραπείας εξαρτάται πιο πολύ από την ποιότητα της γενικής υγείας του κάθε οργανισμού, καθώς και το είδος και τη χρονιότητα της ασθένειας που τον καταβάλλει και όχι τόσο από τη διάγνωση. Γενικά όσο πιο νωρίς προσφύγει κάποιος στην ομοιοπαθητική, τόσο το καλύτερο. Όταν η νόσος προχωρήσει και παρατηρηθούν μόνιμες παθολογοανατομικές βλάβες, τότε η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη.

Διαβάστε Περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις για την Ομοιοπαθητική

Τι απαγορεύεται όταν κάνω Ομοιοπαθητική και γιατί;

Μπορώ να παίρνω και τα συμβατικά μου φάρμακα ή πρέπει να τα διακόψω;

Για πόσο συνεχίζω την ομοιοπαθητική αγωγή;

Είμαι υπό ομοιοπαθητική αγωγή και αρρώστησα, τι πρέπει να κάνω;

Διαβάστε Περισσότερα