Η ομάδα μας

Ομάδα

Οι Ιατροί Ευσαΐα Χονδρού και Ελευθέριος Ταπάκης συναντηθήκαμε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σύρο στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα – Κλασική Ομοιοπαθητική».
Ο κοινός ενθουσιασμός για τη θεραπευτική αυτή μέθοδο και τα αποτελέσματά της μας οδήγησε να συνεργαστούμε και εκτός Πανεπιστημίου ιδρύοντας το Κέντρο Κλασικής Ομοιοπαθητικής ΟΜΙΑSIS.
Στόχος μας είναι η συνεχής προσπάθεια αποκατάστασης και διατήρησης της Υγείας μέσα από την εφαρμογή των αρχών της Κλασικής Ομοιοπαθητικής και της διδασκαλίας του Γιώργου Βυθούλκα.

Ελευθέριος Ταπάκης - ιατρός

Ελευθέριος Ταπάκης
ιατρός

Ονομάζομαι Ελευθέριος Ταπάκης. Γεννήθηκα στις 21 Απριλίου του 1975 στη Λευκωσία της Κύπρου.
Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2001. Ακολούθως αφού υπηρέτησα ως ειδικευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, το Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο Χαϊδαρίου και το Αιγινήτειο νοσοκομείο της Αθήνας, στράφηκα από το 2003 στην ομοιοπαθητική την οποία θεωρώ ως ουσιαστικά αποτελεσματική ιατρική μέθοδο όσον αφορά στη θεραπεία αλλά και στην πρόληψη.

Το 2006 αποφοίτησα από τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής του βραβευμένου με Εναλλακτικού Νόμπελ ομοιοπαθητικού, επίτιμου Καθηγητή Γεωργίου Βυθούλκα. Ακολούθως πήρα μεταπτυχιακό τίτλο στην ομοιοπαθητική ολοκληρώνοντας με βαθμό Άριστα το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα- Κλασική Ομοιοπαθητική». Διατηρώ ομοιοπαθητικό ιατρείο στο Χαλάνδρι (ιατρείο OMIASIS).

Από το 2009 είμαι ο συντονιστής του προγράμματος vithoulkascompass.com, ένα τελευταίας τεχνολογίας λογισμικό το οποίο χρησιμοποιώντας Έμπειρα Συστήματα (Expert Systems) και Τεχνητή Νοημοσύνη, βοηθάει τους ομοιοπαθητικούς στην ανάλυση των περιστατικών τους για την εύρεση του κατάλληλου φαρμάκου. Είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα με χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως.

Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής η οποία αποτελεί την κοινότητα των ιατρών που ασκούν την ομοιοπαθητική στην Ελλάδα (www.homeopathy.gr). Έχοντας ενδιαφέρον για την έρευνα στην ομοιοπαθητική είμαι μέλος της επιτροπής έρευνας της Ευρωπαϊκής Ομοιοπαθητικής Κοινότητας ECH (https://homeopathyeurope.org) και μέλος της Παγκόσμιου Συνδέσμου Ομοιοπαθητικής Ιατρικής LMHI (https://www.lmhi.org). Στην Ελλάδα είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με ιατρείο από το 2007.
Έχω συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια με παρουσιάσεις αναφερόμενες στην ομοιοπαθητική. Είμαι έγγαμος με 2 παιδιά και κατοικώ στο Χαλάνδρι Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα

Ευσαΐα Χονδρού - ιατρός

Ευσαΐα Χονδρού
ιατρός

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας το Σεπτέμβριο του 1979. Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου “GR.T.POPA” του Ιασίου τον Ιούνιο του 2004. Πέτυχα την αναγνώριση του τίτλου σπουδών μου από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνωρίσεως Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. / Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) το 2005. Ακολούθως εκπλήρωσα την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Π.Ι. Σκιλλουντίας και υπηρέτησα ως ειδικευόμενη Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κρεστένων και στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου έως τον Δεκέμβριο του 2009. Στην συνέχεια παρακολούθησα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα – Κλασική Ομοιοπαθητική” του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2008-2010) καθώς και τα μαθήματα Ομοιοπαθητικής Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Αθηνών (2010-2012), τα οποία και ολοκλήρωσα με επιτυχία. Επίσης συμμετέχω στα Σεμινάρια της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Αλόννησο σε κάθε εκπαιδευτική θερινή περίοδο από το 2008 μέχρι σήμερα, και είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ο.Ι.). Από το 2009 ανήκω στην Ερευνητική Ομάδα Ιατρών του Προγράμματος VithoulkasCompass συμμετέχοντας στην συνεχή έρευνα και θεμελίωση της Ομοιοπαθητικής Θεραπείας. Από το 2011 εκτός από το ιατρείο του Χαλανδρίου κάλυπτα ανελλιπώς και το ιατρείο στην περιοχή του Αγρινίου έως το Μάιο του 2015. Από τον Ιούνιο του 2015 εργάστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου μέχρι την ολοκλήρωση της ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής το Δεκέμβριο του 2018. Από τον Οκτώβρη του 2019 υπηρετώ το Π.Ι. Μεσάριστας και την 2η ΤΟΜΥ Αγρινίου.
Ευχή και στόχος μου είναι μέσα από τις γνώσεις που αποκτώ καθημερινά να βοηθήσω και να υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην διατήρηση του υπέρτατου αυτού αγαθού, της Υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ναταλία Νικολαΐδη - διατροφολόγος

Ναταλία Νικολαΐδη
διατροφολόγος

Ονομάζομαι Ναταλία Νικολαΐδη και είμαι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διατροφολογίας του πανεπιστημίου Queen Margaret στο Εδιμβούργο. Το 2019 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στον τομέα της «Εφαρμοσμένης Διαιτητικής πρακτικής» και κατέχω νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ασκώ το επάγγελμα του Διατροφολόγου από το 2016 ως ελεύθερη επαγγελματίας και παράλληλα έχω συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής, πολυιατρεία, ακαδημίες ποδοσφαίρου (ενηλίκων & camp εφήβων), εταιρείες διατροφής και πολυδύναμα κέντρα αποκατάστασης και ευεξίας στο εξωτερικό. Η βασική αρχή που πρεσβεύω είναι η φράση του Ιπποκράτη: «η τροφή το φάρμακό σου και το φάρμακο σου η τροφή σου». Η σωστή καθοδήγηση, η πλήρης εξατομίκευση διατροφικού πλάνου και η ανίχνευση αναγκών από τον επιστήμονα υγείας, σε συνδυασμό με ένα δυνατό κίνητρο από τον διαιτώμενο, είναι η συνταγή της επιτυχίας για την επίτευξη κάθε στόχου.